Bakom kulisserna i personalens kafeteria på Stadsarkivet i Stockholm författade 20140519-135202.jpgarkivpedagogen Kettil Mannerheim och jag det första svenska pressmeddelandet jag någonsin varit med i. Bara idén att skriva ett sådant om ett historieföredrag – i detta fall mitt nu på torsdag, Tapetmakerskorna – är himla kul och för mig ovanligt.

Som tur är har mina tapetmakerskor haft vänligheten att efterlämna flera spännande trådar om deras liv, så vi behövde inte klia våra huvuden allt för mycket när vi spann på innehållet. Men hur lockande kan man göra forskningen, så att journalister och andra hajar till, utan att man för den skull underminerar vetenskapligheten? Vilka växlar kan man dra i och hur långt kan man gå? Vad kan vara intressant för allmänheten om ämnet, och vad är viktigt för mig som historiker att nå ut med? Döm själva om vi har lyckats här.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone