Fiskmåsarnas envetna serenad för att vakta sina ägg på holmen blir som en ljuv ljudvägg efter20140615-093549.jpg ett tag. Vågorna bryter mot Östersjöns stenar några meter ifrån där jag sitter och skriver detta och jag bara njuter. Första riktiga sommarlovsdagen.

Bakom mig en vinter och en vår fyllda med föredrag, tapetmakerskor och arkiv. Jag är nöjd, kan riktigt slappna av här i solen och faktiskt känna att jag gjort mitt bästa utifrån förutsättningarna och omständigheterna.

Det är så många händelser och beslut som har påverkat arbetet under det senaste året, mycket gott, ja särdeles underbara saker har hänt i mitt liv. Samtidigt som jag har tagit till mig dessa har jag försökt definiera min roll och mitt syfte som historiker. Och jag gillar vart jag landat.

Därför kan jag se fram emot en sommar med just mycket sommar. Äntligen också en del skrivande på boken som aldrig verkar bli klar just därför jag aldrig har tillräckligt med tid. Men nu denna sommar – om inget oförutsett händer (igen!) – ska jag mellan varven av resande, blomluktande och sollapande ta fram datorn och avsluta det mest spännande projekt jag hitintills arbetat på. Så är sommarlovsplanen.

Och jag önskar er alla en glad och skön sommar!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.