…har en höst tagit vid fylld med fortbildning för gymnasielärare, forskning om tapetmakerskor, föreberedelser för föredrag på Historiska museet (17 september, Anna Maria Thelott och andra tidigmoderna konstnärinnor) och för Svenska pensionärsföreningen Luthagen (3 november, Hantverkskultur och stadsmiljö – om vanligt folk i 1600- Granebergoch 1700-talets Uppsala och Stockholm), och en massa annat stort och smått som livet och arbetet till min förtjusning bjuder på. Bland annat firade min familj och jag förra helgen att det var femtio år sedan min mormor och morfar flyttade in på Granebergs säteri, den plats som väckte mitt historiemedvetande och födde min historiepassion som mycket liten flicka.

Det är således full fart och jag kommer inte att ha så mycket tid till att blogga tyvärr, men när något fångar mitt intresse och jag får en minut över, skriver jag självklart en rad.

 

Bild: Granebergs säteri

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.