Nu går jag in i forskningsdimman för att förhoppningsvis skingra små droppar av historiska misstolkningar och skevt kollektivt minne om tidigmoderna kvinnor. Målet är att förbättra vår förståelse för vilka skillnader det var i praktiken mellan män och kvinnor inom kvalificerat konstnärligt hantverk i formen av en läsbar avhandling. Så med bara några samverkansuppdrag kvar i november, fokuserar jag till hundra procent på detta under en ganska lång tid framöver, och således blir det inget bloggande av på ett tag. Och jag ser verkligen fram emot att bara gräva, analysera och skriva, därför källmaterialet är helt fantastiskt och frågorna pockar ständigt på min uppmärksamhet. Men efter att jag är klar med det, då kommer jag åter ventilera mina reflektioner om historia, kvinnor och omvärlden på dessa sidor!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.