Skriver, skriver, skriver. Idéerna dansar och formas till konkreta meningar med ord och punkter. Avhandlingen växer således under fingrarna genom tangentbordet men också med vanlig gammal hederlig penna (efter mycket testande Blomma och pärm 2015-03-27med allehanda dataprogram vann pärmen som bästa form av databas). Till min förtjusning får jag varje dag bekräftat att jag faktiskt producerar mer på de fyra timmar jag nu arbetar per dag än vad jag gjorde när jag arbetade på heltid.

Nu kan jag ta helg nöjd i sinnet och längtan i hjärtat till måndag då Stadsarkivet i Stockholm väntar på mitt besök. Glad helg allesammans!

Bild: Blommorna som jag fick efter föredraget för Länsforskningsrådet i tisdags står sig fortfarande vackert, och så min svarta pärm med databasen för avhandlingen.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.