…mig idag! Nu har jag nämligen gjort svensk tv-premiär genom 24UNT möter Mia Skott del 1 och 2 (var med i ett mycket litet inslag på Big Breakfast i England 24UNT 2015-04-17för nästan 20 år sedan, men den historien får förbli oberättad ett tag till).

På dryga tio minuter diskuterar reportern Erik Leijonhufvud och jag historia i allmänhet, kvinnorna jag forskar om, min vardag och historia, samt mitt samverkansarbete. Vi filmade tidigare i veckan på ett antal platser som jag vardagligen rör mig i, bland annat Universitetsparken, Engelska parken, mitt arbetsrum och med en nyfiken och oerhört trevlig klass från Katedralskolan i ett av våra seminarierum här på Historiska institutionen.

Självfallet har jag dragit några viktiga lärdomar av detta äventyr, till exempel att börja ett svar med en sammanfattning och inte lämna kärnan av argumentet till slutet, samt att mot min inbitna vana försöka ge kortare svar. Men detta till trots var det en både intressant och roligt erfarenhet. Att utforska nya sätt att förmedla det man tycker är viktigt och arbetar med är alltid bra, och det är den viktigaste lärdomen från denna premiär. För inslaget blev ytterligare ett sätt att lyfta fram och sprida diskussionen om kvinnor och historia i vidare kretsar.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone