Har varit uppe sedan klockan sex imorse. Tänkt på vad jag vill göra med den här bloggen, skrivit på några texter för den, druckit en god kopp kaffe. Först nu, strax efter klockan nio äter jag frukost och skriver det här första inlägget mellan skedar av valnötter, melonbitar och turkisk yoghurt. Min dotter sover fortfarande, vilket är bra för senare idag ska hon flyga till England på sommarlov hos sin far och behöver mycket energi inför resan. Medan hon roar sig med fiske och småsyskon i den engelska landsbygden ska jag skriva på min bok om målarinnan och gravören Anna Maria Thelott (c1683-1710) och flyttpacka. I fredags fick jag nämligen nycklarna till en ny lägenhet som inte bara är fantastiskt söt utan som jag också har ett förstahandskontrakt på och som är mycket billigare än min nuvarande lägenhet. Vilket innebär större valmöjligheter och friheter på alla tänkbara sätt.

Det nya huset från cirka 1900 hade en annan funktion tidigare som de under mitten av nittiotalet gjorde om till mindre och förvånande välplanerade små lägenheter. Ett fantastiskt exempel på hur äldre vacker arkitektur kan bevaras men byggnadens funktion förändras till andra tiders behov. Och min lägenhet är en sådan pytteliten fin tvåa med tre och en halv meter takhöjd, stora fönster som vetter mot en vacker grönskande trädgård och som är belägen i ett område som ligger lite utanför stadskärnan med mer utelek för min dotter, en omöjlighet mitt inne i stan där vi nu bor. Och jag kan få skrivro varje dag.

Men vilken skillnad på liv, resan har varit krokig från Londons innerstads kokande puls för bara dryga fem år sedan till ett lugnt och grönt bostadsområde i utkanten av universitetsstaden Uppsala. Från en ganska välfylld plånbok och dyra viner på barer längs The Strand, till historiedoktorand och kaffe ute i det gröna. Nu vaknar dottern, dags att träda ur den nya bloggrollen och träda in i modersrollen. Allting har sin tid!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.