Otaliga gånger har jag som nu suttit på tåget till Arlanda för att hämta min dotter efter vistelse hos hennes far i England och nästan skrattat av lättnad över enkelheten i företaget. Hur lätt det är att ta20130922-164750.jpg sig från A till B! Både min resa och hennes. Att ha föräldrarna i två olika länder innebar förr – och tyvärr i många fall än idag – att barnet inte fick träffa ena föräldern under långa perioder. Inte så i fallet med min dotter, för likt en liten globetrotter har hon flugit själv med hjälp av markpersonal och flygvärdinna sedan hon var fem år. Tanken på hur avancerad infrastruktur och sofistikerade kommunikationssätt (som skype) möjliggör nära och frekventa kontakter som förändrar små människors liv, förbättrar livskvaliteten avsevärt och ger valfrihet tidigare bara möjlig i sagornas värld är hissnande. Det är jag tacksam för, alla negativa sidor som miljöförstöring och annat till trots. Om inte för min egen så för min dotters skull.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.