För ett litet tag framöver kommer jag att lägga denna blogg på hyllan medan jag koncentrerar mig på ett bokmanus. Flackandet mellan olika projekt i kombination med en envis trötthet orsakad av det dumdistriga beslutet att inte ta någon egentlig semester i somras (bland annat som en konsekvens av flytten), förhindrar nödvändigt fokus.

Igår kväll tänkte jag precis på hur selektivt mitt minne ibland är. Förra sommaren tog jag nämligen heller inte någon ordentlig semester, och jag svor då för mig själv och inför några nära och kära att aldrig göra om det misstaget. Denna sommar argumenterade jag återigen för att inte ta en riktig ledighet, men i detta offentliga forum (se Jag vill inte ha bad och strand utan min sommarvardag i stan20131008-135702.jpg).

Minnet är en viktig vara, ett verktyg som om utnyttjat väl löser många vardagliga problem precis som det står på Dagens Nyheters Insidan idag Google kan inte göra oss kreativa: ”Meningen är ju att vi ska använda våra erfarenheter för att göra val som gör att vi undviker obehagliga upplevelser och i stället väljer det som leder till belöningar och njutning.” En liten förhoppning är att om jag skriver om mina erfarenheter offentligt, ökar kanske också chanserna att jag minns. Annars får ni påminna mig nästa sommar om jag återigen börjar orera om att jag inte alls behöver någon semester.

Som sagt, nu kommer jag att skriva på boken ett tag (bilden visar en av mina många skrivbubblor), utan insyn och möjligheter för er att korrigera mitt ibland bristande minne. Men jag förväntar mig stor njutning då erfarenheten säger att det ibland kan vara fruktbart att fokusera bara på en eller två saker samtidigt!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.