Idag gjorde jag något jag aldrig har gjort tidigare – jag intervjuades för ett radioprogram. 20140402-201918.jpgStina Wollter och jag satt i min soffa och pratade om varför historia är viktigt för mig, hur och vart mitt historiemedvetande föddes och vad och varför jag vill förmedla min forskning och förklara historiehantverket för allmänheten.

Vi diskuterade om varför kvinnorna jag forskar om kan vara viktiga förebilder för oss idag, dessa målarinnor, gravörer och tapetmakarskor som levde för trehundra år sedan. Vad deras liv kan lära oss och förklara om kvinnors möjligheter – och begränsningar – i det förflutna.

Utan tvekan var det bland det roligaste jag har gjort – Stina var helt fantastisk och hennes producent Johanna Fellenius var en underbar inspiration och en klippa. Tusen tack! Jag väntar med spänning och viss nervositet tills på söndag då programmet sänds… För mer information se Söndagarna med Stina Wollter.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone