Idag förkovrar jag mig i litteraturens värld för att få ett bättre grepp om vilka regler som gällde för tapetmakerskornas ”fabriquer” och vilka förhållanden som 20140416-104639.jpgrådde för hantverkare mer generellt i Stockholm under 1700-talet.

Böckerna inkluderar Ernst Söderlunds lilla röda tegelsten på knappt 500 sidor från 1949 Hantverkarna: Andra delen – stormaktstiden, frihetstiden och gustavianska tiden.

Läsglasögonen är på medan vårsolen utanför institutionskontoret skiner ikapp med min entusiasm!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.