I morse ville inte Olle Wiberg på P4 God morgon Gotland höra mig prata om någon tidigmodern kvinnlig hantverkare som bodde i Visby under 1700-talet, utan om CIMG0705något som inte alls exklusivt rör vare sig gotlänningar eller min forskning – varför behövs ny forskning för att etablera det vi redan uppfattar som sanningar? Behöver forskare verkligen belägga det uppenbara, igen och igen? Olles och mitt samtal om detta finner du här Därför är det onödiga nödvändigt.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Just nu…
...skriver jag bara här när något speciellt inträffar, då jag inte har möjlighet att blogga lika regelbundet som tidigare då jag håller på att skriva klart min avhandling om tapetmakerskorna i 1700-talets Stockholm. I den här bloggen varvas annars reflektioner kring mitt eget förflutna med uppdateringar om forskningen och förmedlingen jag gör om kvinnor och arbete på 1600- och 1700-talen. Min ambition är att locka fram historien i vargdagens små och stora händelser, utforska historiehantverkets värld för öppen ridå, och impulsivt diskutera mina perspektiv på historievetenskapens betydelse för individer och samhället i stort.
Om kommentarer

För att läsa och skriva kommentarer, klicka på inläggets rubrik så kommer du till dess egen sida där kommentarsfält finns längst ner.